perjantai 2. tammikuuta 2009

Uudet kujeet

Candolim beach, Goa

Junassa oli hikinen ja tiivis tunnelma. Miehet nukkuivat nojaten toistensa olkapaihin ja takapuoliin, nukkuipa muutamat rehellisesti paa kaverin sylissa. Itse istuin ikkunapaikalla ja nautin kalterien valista puhaltaneesta raikastavasta viimasta. Matka kesti kaksikymmenta tuntia. Geeta vaati saada valmistaa minulle evaat matkaa varten. Han pakkasi minulle mukaan nelja chapattia jotka hain hanen kaupaltaan puoli seitsemalta eilen aamulla. Sen jalkeen hain tayteen ahdetun rinkkani Ambikadavin ja Vijayn hotellilta ja jatin Kovalamin rannat haikeana taakseni.

Paiva paivalta rakastun Intiaan enemman. Juna saapui Margaon asemalle tana aamuna kuudelta. En tiennyt kuinka pitka matka Margaosta on tanne Candolimille, mutta ihmiset olivat -taas kerran- ihanan avuliaita, jopa ne autoriksojaan ja taksejaan tarjoavat miehet. Sain kohtuuhintaisen riksakyydin bussipysakille. Ensimmainen bussi vei minut Goan paakaupunkiin Panajaliin ja sielta minut neuvottiin seuraavaan bussiin, joka toi minut tanne Candolimiin. Mihin niita opaskirjoja tarvitaan?
(Kysyy tytto, jolla on Idan LP- reppureissaajaraamattu rinkassaan, koska unohti sen palauttaa..)
Etsin asken jo hetken aikaa huonetta. Vanhempi, ystavallinen intialaisherra, Morris, oli hyvin auttavainen, koska oli huolissaan miten tallainen yksinmatkustava tytto parjaa. Hanen vaimonsa ilmoitti kohteeliaasti kaikkien huoneiden olevan taynna, mutta Morris lupasi jarjestaa minulle jotain jos en loyda muuta. Han myos kertoi, etta voin tulla kysymaan hanelta apua, mikali kohtaan minkaanlaisia ongelmia (kuten "financial problems").. Kieltaydyin tee tarjouksesta ja raahasin itseni seka rinkkani laheiseen kahvilaan banaaniKOOKOSpannukakulle. Nyt jatkamaan huoneen metsastysta.

1 kommentti:

  1. Heiii sisko. Onnea matkaan Goalle. Jos siis eksyt Arambolin rannalle, etsi kauppa nimelta Ram Mala Walla. Kun kuljet kohti rantaa loytyy oikealla, ennen yhta mutkaa, noin vastapaata hedelmakauppaa. Sielta pitaisi loytaa halpoja retkuja kesaa varten :) Ja vie rakkahat terveiset Annilta.

    Kolkatassa viilenee, mutta elo on makoisaa. Olet mielessa muru.

    VastaaPoista